Navigation Menu+

Zelf kunst maken in Amsterdam

Geplaatst op mei 28, 2014 door in Kunst in Amsterdam en omstreken, Nieuws

Kunst maken, dat kan iedereen! Dat vinden de organisatoren achter verschillende kunstworkshops, waarvan velen in Amsterdam gegeven. In de Huygensstraat bijvoorbeeld kun je je wagen aan penseel en doek, je geheel laten gaan en onder begeleiding een prachtig kunstwerk fabriceren. Tijdens een cursus als deze kun je gebruik maken van veel materialen en wordt experimenteren gemotiveerd.

l

Kunst maken tijdens kinderfeestjes

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht. Zo ontstaan er steeds meer workshops in de vorm van kinderfeestjes in Amsterdam en omstreken. Onder andere een graffiti workshop blijkt zeer populair. Leuk voor een groep kindjes, maar ook voor oudere fanatiekelingen, hobbykunstenaars en geïnteresseerden.

Iedereen kunstenaar

Maar, zo luidt de hamvraag: kan iedereen een waar kunstenaar worden? Het blijft speculeren, want meningen verschillen. Maurice Lede van Schooltv probeerde een antwoord te vinden op deze vraag, speciaal voor de kleinste kunstenaars. Uiteindelijk zijn velen het eens: kunst is een kwestie van smaak en wanneer je doelt op een mooi werk, moet je gewoon beginnen. Sturing nodig? Gelukkig bestaan er een hoop tips die je bij de eerste stappen helpen.