Navigation Menu+

Waar koop je nou precies kunst?

Geplaatst op apr 8, 2014 door in Kunst nieuws

verftubesAls je een schilderij wilt kopen kijk je natuurlijk eerst of je het mooi vindt en of het je raakt, maar ook of de prijs je bevalt. Of het schilderij volgens de uitgangspunten van de hedendaagse kunst vernieuwend is, maakt je niet uit. Als jij het maar mooi vindt. In gedachten zie je het schilderij al hangen boven je bank. Het gaat een belangrijke plaats innemen bij het bepalen van de sfeer in de ruimte waar het komt te hangen. Je voelt je er prettig bij en raakt er aan gehecht. Het kan zelfs zijn dat de waarde ervan in de loop der jaren toeneemt, maar dat interesseert je eigenlijk niet.

Het aanbod van schilderijen is enorm groot. Maar waar koop je het?

  • Je kunt naar een galerie gaan, maar daar kun je niet altijd rustig alle tijd nemen om een schilderij op je te laten inwerken, want daar wordt er op je gelet.
  • Een kunstbeurs dan, daar is volop keuze om een schilderij van je gading uit te zoeken.
  • Je kunt ook een kunstveiling bezoeken, maar dan moet je je goed voorbereiden over de gang van zaken.
  • Een kunstmarkt is ook een mogelijkheid, maar dan weet je niet altijd zeker of het werk van goede kwaliteit is, omdat daar het aanbod heel divers is.
  • Ook een online galerie is handig om een mooi schilderij uit te zoeken. Je kunt de kunstwerken op je gemak bekijken en contact opnemen met de kunstenaar om te informeren naar de prijs.
  • De beste en leukste manier om een mooi schilderij te kopen is bij de kunstenaar zelf. Als je een kunstenaar kent wiens werk je aanspreekt, is het aan te raden om naar het atelier te gaan en daar meer te horen over het tot stand komen van het schilderij wat je voor ogen hebt. De meeste kunstenaars vinden het fijn als ze over hun werk kunnen vertellen. Bovendien kun je met de kunstenaar onderhandelen over de prijs.

Of, als je niet zoveel te besteden hebt kies dan uit 1 van deze 5 websites om een mooi kunstwerk te kopen.