Navigation Menu+

Kunst10daagse

Geplaatst op aug 27, 2013 door in Kunstfestivals

kunst10daagseNaast de wandelvierdaagse en fietsvierdaagse, is er nu ook de Kunst10daagse. Op dit herfstfestival zal er door meer dan 250 kunstenaars hun kunst worden geëxposeerd.

Deze zal plaatsvinden van 18 tot en met 27 oktober 2013 in Bergen. Op verschillende plekken in het dorp vinden exposities plaats. Tevens kan er op een aantal plekken genoten worden van verschillende soorten muziek, wat natuurlijk ook een vorm van kunst is.

Het thema van deze editie is ‘Kleurrijk Bergen’. Dit thema refereert aan de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan kunstwerken die gedurende de Kunst10daagse voorbij zullen komen. Tijdens de Kunst10daagse kan kennis worden gemaakt met verschillende vormen van beeldende kunst, maar ook zal literatuur en theater voorbij komen. Daarnaast staat het thema ook symbool voor de vrolijkheid en positieve kijk op de wereld. Ook symboliseert kleurrijk de cultuur in z’n algemeenheid, aangezien er onder kunst heel wat verschillende gebieden vallen te scharen: van dans tot etsen.