Navigation Menu+

Kunst om op te laden

Geplaatst op okt 13, 2014 door in Kunstfestivals, Tentoonstellingen Tips

De negende editie van de Biënnale Gelderland start dit jaar op 7 november 2014. Tot en met 21 december stellen drie locaties – Museum Het Valkhof, Galerie Bart en Expoplu – zich open voor dit evenement. Dit jaar is het thema ‘Reload, kunst om op te laden’. De Biënnale werd in de jaren 90 in het leven geroepen en er wordt geprobeerd dit om de twee jaar te herhalen. In 2014 is Nijmegen als locatie aangewezen, de editie van 2016 wordt weer door Arnhem georganiseerd.

kunst om op te laden

Laad jezelf op

De drie gastlocaties tonen een bijzondere selectie van hedendaagse kunst- en vormgevingswerken. Het kernwoord ‘Reload’ is gekozen met als doel kunst te tonen die laten zien hoe een storing in de omgeving van de kunstenaar, hem doet inspireren om nieuwe paden te betreden. De geselecteerde kunstenaars laten zien hoe ze zich steevast opnieuw weten op te laten, uit weten te vinden en vernieuwend proberen te zien. Die creativiteit inspireert ons als bezoeker en toeschouwer van kunst. Op deze manier kunnen we de wereld met andere ogen bekijken.

Je kunt deze ‘Reload’ in de kunstwerken terugvinden door het spel met thema’s, technieken en materialen. Niet alleen vernieuwend doordat de digitale wereld is betrokken in deze kunst, maar ook er is ook gekozen voor traditionele oude ambachten. Ook de rol van samenwerking tussen de artiesten, op verschillende niveaus, is meegenomen bij het samenstellen van de presentaties.

Festivalweekend

Voorafgaand aan de tentoonstellingsperiode vindt een officieel festivalweekend plaats. Museum Het Valkhof opent op vrijdag 7 november om 19.15 uur het evenement. Vanaf 21.00 uur is het tijd om Galerie Bart en Expoplu te bezoeken. Ga zeker naar Expoplu want begint het feest in de Plupub met livemuziek van de band Mountain States en een set van DJ Maarten W. Er is een maximum van 300 bezoekers. Tot 22.45 uur wordt er overigens speciaal vervoer ingezet. Op 8 november start om 20.00 uur het festival op het Honigcomplex aan de Waalbandijk. De andere twee locaties zijn dan niet open. Galerie Bart organiseert daar live-optredens.

Bekijk het complete programma en bestel hier kaartjes.